BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

14 December 2012

Tanah Tumpah Darah Ku

Kehangatan Piala AFF Suzuki terus membara daripada perlawanan persahatan sehingga la kini masih terus diperkatakan seperti 2 tahun lepas.. Ramai yang beranggapan pasukan negara kita (MALAYSIA) akan tewas awal selepas menyaksikan beberapa perlawanan persahabatan negara yang mundur tanpa kemenangan kecuali dengan Hong Kong.. Kemudian menjelang perlawanan pertama Piala AFF ini antara skuad Harimau Malaya dengan Singapura yang menunjukkan skuad Harimau tewas ditangan Singa lagi banyak kutukan dan kritikan yang ditaburkan keatas Skuad K. Raja Gopal.. adakah ini dinamakan peminat atau penyokong yang fanatik...begitu juga media massa yang mengeluarkan tajuk yang boleh dikait rapatkan dengan kutukan keatas player dan coach??? Adakah itu yang patut diberikan kepada mereka yang penat berjuang demi negara.. Kita yang hanya menonton tidak rasa apa yang mereka semua rasa.. Sedarkah anda bahawa mereka sudah berusaha berhabis-habisan dalam semua game..

Apabila skuad kendalian K.R.G. berjaya menjinakkan pasukan Laos seterusnya Indonesia, baru ramai yang memuji mereka main bagus, mereka boleh menang.. kenapa semasa pasukan negara menang kalian semua x mengutuk x mencaci mereka, cube fikir... Andai kita ni bagus, kenapa x kita je ada dalam game tu.. saya puji dengan ketabahan Ultras Malaya, Team Malaysia yg sanggup turun padang memberi semangat juang kepada player.. kita ade ke semangat cm2 smpai nk kutuk mereka... Think positive peminat Bola Sepak, nampak main bola memang senang tetapi lain main bola untuk negara..Hentikan la kritikan, hentikanlah cacian, hentikan lah segala kutukan yang mana akan menjatuhkan lagi semangat juang player negara..

Sangat berterima kasih kepada Skuad Negara, kerana sanggup bermain sehabis-habisnya sanggup bermati-matian di atas padang walaupun injurd still berusaha untuk layakkan diri ke final.. tapi apakan daya, bola itu bulat apa sahaja boleh berlaku... korang the best.. tidak lupa gak kepada pejuang sokongan Ultras Malaya dan Team Malaysia kerana sanggup pergi stadium tuk bagi semangat yang tinggi dan luar biasa kepada player.. begitu juga kepada FUN MALAYSIA yg beri sokongan dan x memberi kritikan x munasabah.. KORANG YANG TERBEK!!!!!
Kalah di AFF kali ini tapi AFF dan Asean game menanti kejayaan kita....

SELAMANYA-SELAMANYA, SELAMANYA HARIMAU MALAYSIA.....

BE SMART PLAYER, BE NICE FUN..GIVE UR SUPPORT TO MALAYSIAN..!!!!!! AAAAUUUWWWWMMMMM!!!!!

0 comments: