BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

20 October 2012

Kesihatan Perlu di UTAMAkan

Assalammualaikum..pe kaba semua pembaca blog & blogger2 sekelian..waduh2..sudah lama ku tidak mengupdatenya pun...sorry guys..im buzy n not have much time to update n no internet..HAHAHA..okeyh-okeyh..kali ni aq nk update benda yang amat penting dalam diri kita..iaitu KESIHATAN PERLU DIUTAMAKAN DALAM KEHIDUPAN HARIAN..

Dewasa ini ramai rakyat Malaysia zaman sekarang suka makan dan makan tanpa melihat kuantiti yg diambil senang cerita main bedal je asalkan kenyang.. tetapi, tahukah kalian semua apa yang kita makan selama ini benar-benar berkhasiat atau tidak?? persoalan ini sering kali dilontarkan oleh orang yang benar2 menjaga kesihatan. Walhal sebagai mana yang kita ketahui manusia memerlukan zat dan nutrisi yang sihat untuk mendapatkan kesihatan yang baik.. memang tidak dinafikan lagi, sakit itu ujian Allah, bila-bila masa dimana jua kita boleh sakit. akan tetapi selagi mana kita mampu mencegahnya, kita cegah dengan doa dan vitamin o nutrisi yang sihat.

Zaman sekarang juga kita selalu didedahkan dengan penyakit obesiti,kolestrol,kencing manis &  sebagainya.. namun tidak ramai diantara kita mampu untuk telan ubat2an yang disediakan oleh doktor atau macam2 lagi.. sekiranya bersenam pula, mampukah kita buatnya setiap hari pling tidak pun seminggu 3 kali..sudah tentu tidak dengan masa yg terhad kepada kerja,belajar,jaga anak dan sebagainya. Hal ini menyebabkan kuantiti pemakanan yang kita ambik tidak dapat dibakar sepenuhnya maka baki @ sisa yg tinggal dlm bdan menjadi lemak seterusnya effect kepada kesihatan tubuh badan kita.

Justeru selepas nmpak badan agak-agak berat, jadi malas bagai.. bru nk mula senaman, namun ibarat sudah terlambat, sebab kita akan rase cepat letih & penat dgn berat badan yg x mampu otot kita tampung. so mengambil masa yang lama untuk lose kan lemak2 yg ada.. saya mempunyai 1 altenatif dimana sy telah berjumpe dengan 1 product kesitan yang bgus dan berkesan kerana kawan sy hanya mengambil 10 hari mmpu turun 2.7kg jika ditambahkan lg dengan senaman, puasa mgkin mampu turun sebanyak 3-4 kg.. selama setahun saya kenal dy bdan dy agk besar, muka chubby. namun lepas ambil product ni dy nmpak kurus sikit dri dulu,muka x chubby dah malah makin aktif jika tidak dy sll penat dan malas je.
hanya dengan minum product HERBALIFE dy ambil SHAKE shj sudah cukup.. seperti gambar disebelah.. jika berminat @ mempunyai persoalan lbih lanjut boleh add sy di Fb (addin muiz) lau twet (shinichiconan93).. sekian..


0 comments: